Köpa linser online Uppdaterad information om linser på nätet, synfel samt skötselråd.

Säkrare att köpa linser online

Sanningen är faktiskt att det inte finns några tydliga nackdelar med att köpa linser på nätet. Däremot finns det stora fördelar som både kan spara dig pengar och möda. Många tror att kreditkorts köp över nätet innebär en risk, men den risken är betydligt mindre jämfört med sannolikheten att din optikerbutik blir rånad när du ska handla linser. Linsåterförsäljare tillsammans med andra seriösa företag på nätet har insett denna oro hos sina potentiella kunder och åtgärdat det med tillförlitliga betalningsmetoder och partners. Att köpa linser på nätet innebär alltså ingen risk rent sekretess och säkerhetsmässigt.

Köpa linser online

Smidigt och enkelt att köpa linser online

När du varit på synundersökning och fått information om den typ av linser som optikern anser passa dig är du klar för att köpa linser. Surfa då in på en webbguide för linser och läs vidare om vilka märken som är bäst i relation till pris och kvalité. Sedan är det bara att klicka på köp-knappen, följa instruktionerna och få din beställning hemlevererad till din dörr på bara några dagar. Det är både smidigt och enkelt.

Billigare linser på nätet

Något som din optiker antagligen inte har sagt till dig om ni diskuterat kring att skaffa linser är det faktum att jämfört med Internet så är köp av kontaktlinser hos optikern avsevärt mycket dyrare. De flesta optiker märker om de linser de köper, alltså sätter sitt eget namn på det och säljer dem vidare till ett högre pris. Tack vare Internet kan du köpa dina linser direkt från originaltillverkaren till ett betydligt lägre pris. Ett tips är att ta reda på originaltillverkaren av din optikers linsmärke för att vara säker på kvalitén. Det finns märkesguider på nätet som listar både utländska och svenska tillverkare och de optikerkedjor som använder deras produkt.

Fördelar och nackdelar med att handla på nätet

Många är väl vinsterna med näthandel överlag. Flera av dem gäller även vid köp av kontaktlinser. På nätet kan man välja att handla när man vill. Istället för att trängas med människor i butikerna kan man i lugn och ro botanisera utan stress. Tillgängligheten är oslagbar. Nätbutiken är ständigt öppen och man kan göra sina inköp närhelst man behagar.

Utbudet är stort och prisbilden en helt annan än hos optikern. Återförsäljarna online har ofta lägre lokalhyror och större kvantiteter. De större lagren gör dessutom att linsleveransen ofta kan ske ganska omgående.

Det finns även prisjämförelsetjänster online där själva arbetet med att hitta de allra billigaste kontaktlinserna redan är gjort. Det är dock viktigt att man alltid kontrollerar huruvida frakten ingår i priset eller inte, då detta varierar mycket mellan märken och leverantör.

Det viktiga när man väljer näthandeln är att man ändå sköter sina optikerbesök. Man bör alltid gå till optikern för en nytillpassning och utprovning av sina kontaktlinser. Först när man vet vad man behöver och vad som passar och har ett recept i sin hand bör man köpa linserna via Internet. Faran är att man slutar gå till optikern eller skjuter upp sitt besök när man väl börjat med näthandeln. Synen och ögonhälsan är ständigt föränderlig och bör därför kontrolleras årligen.

Många kontaktlinser märks om av optikkedjor och säljs sedan till högre priser i butik. När man väl hittat sina linser, som man vet fungerar och är bekväma, hos optikern är det därför klokt att ta reda på originaltillverkaren av märket. Därigenom kan man via nätet få exakt den lins man provat ut, men till ett mycket lägre pris.